Navigation

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Οδηγός φαγητού και εξόδου στην όμορφη πόλη του Βορρά


Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν άπειρες επιλογές τόσο για φαγητό όσο και για καφέ-βραδινή έξοδο..συνεπώς θα προσπαθήσω ενδεικτικά να αναφέρω τα top μέρη που σίγουρα θα πρέπει κανείς να επισκεφθεί!!   Ξεκινώντας λοιπόν θα σας προτείνω ορισμένα μέρη που μπορείτε να απολαύσετε ΄΄χαλλλλαρό΄΄ καφέ..!
 Αν σας αρέσουν τα πιο εναλλακτικά μέρη σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε τη Πρίγκηπος (η οποία βρίσκεται απέναντι από το Τούρκικο Προξενείο) ένα πολύ όμορφο καφενείο, η διακόσμηση και το στυλ του μαγαζιού σε ταξιδεύουν σε άλλη εποχή ίσως στα παραδοσιακά καφενεία της Θεσσαλονίκης την δεκαετία του ΄50…  Σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάστε τη βυσσινάδα και τη ζεστή σοκολάτα αν σας βγάλει ο δρόμος σας προς τα εκεί!!  Στο ίδιο στυλ είναι και το μαγαζί «Καφεναί»  (οδός Εθνικής Αμύνης 6).  Από τα λίγα στέκια της πόλης που αναβιώνουν την έννοια του κλασικού αστικού καφενείου περασμένων δεκαετιών ακολουθώντας μια μοντέρνα γραμμή, φυσικά. Αυτό αποτυπώνεται τόσο στη διακόσμηση, όσο και στην αύρα που αποκηρύσσει οτιδήποτε προσποιητό και δήθεν. Απολαύστε τον καφέ, τη μπύρα σας αλλά και τη ρακή με το μεζεδάκι σας και αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε κάποια βραδιά με unplugged ζωντανή μουσική…
Για φοιτητικό καφέ καλύτερα να κατευθυνθείτε προς Μελενίκου υπάρχουν πάρα πολλά καφέ  οπότε σίγουρα θα βρείτε κάποια που να σας αρέσει!!. Αν ωστόσο είστε μεταξύ καφέ και κρασιού η Ζεύξιδος θεωρείται μία πολύ καλή επιλογή, είναι ένα συνονθύλευμα  trendy-hipster και ψαγμένου μέρους με ωραίους καφέδες, σπιτικές λεμονάδες και ωραίο κρασί…!
Αν πάλι θέλετε κάτι πιο χαλαρό για μπύρα ας πούμε μια safe και κλασσική επιλογή θεωρείται Extrablatt και το Κουρδιστό Γουρούνι. Τέλος για βραδινή έξοδο  θα πρότεινε και τις 4 εποχές ένα πολύ όμορφο μαγαζί χωμένο μέσα στα στενά της Βαλαωρίτου!!
Αν από τη άλλη θέλετε κάτι στα γρήγορα χωρίς πολλά λεφτά η ΄80λεπτη είναι από της καλύτερης επιλογές , βρίσκεται κάτω από τη  Καμάρα (περνάς τη διάβαση και είναι η πρώτη πιτσαρία που θα συναντήσεις από το αριστερό σου χέρι) βασικά χαρακτηριστικά είναι η αφράτη μαλακή ζύμη και  γλυκιά κόκκινη σάλτσα!!

Η δεύτερη επιλογή διασκέδασης είναι η βραδινή έξοδος στη πόλη.. Σίγουρα θα πρέπει να επισκεφθείτε το cocktail-bar (Πολυτεχνείου 17Α (Στοά) . Είναι ένας όμορφος χώρος με ψαγμένη χαλαρή μουσική και προφανώς μοναδικά cocktails!!. Σε περίπτωση που δεν έχετε γνώση από cocktails  μην αγχώνεστε πέιτε τη γεύση θέλετε να έχει και θα σας κάνουν το καλύτερο!!
Για φαγητό… το φαγητό αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για αυτήν την πόλη καθώς θεωρείται  «Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ». ‘Όπως καταλαβαίνετε οι επιλογές είναι πάρα πάρα πολλές συνεπώς ενδεικτικά θα αναφέρω τα top  για εμένα!

 Σούβλες: αν βρίσκεστε στη περιοχή του κέντρου σίγουρρα θα πρέπει να φάτε από τον Κατσαμάκα, όλα χειροποίητα , τιμές προσιτές και άριστη ποιότητα.
Λίγα και Καλά: επίσης μαγαζί με σούβλες, βρίσκεται Εγνατία με Ιασωνίδου γωνία. Κυμένται στην ίδια λογική με το παραπάνω μαγαζί, όλα χειροποίητα , τιμές προσιτές και άριστη ποιότητα.

                  γράφει η Λία, Πολιτικός Επιστήμονας και φοιτήτρια Νομικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου