Navigation

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Βραχιολάκι Μάρτης


Φτιάξ'το μόνος σου!


Το μαρτιάτικο βραχιολάκι αποτελεί μια παράδοση που κρατά από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Για το φετινό Μάρτη θα αφήσουμε στην άκρη την παραδοσιακή πλεξούδα ή τη στριφτή κλωστή δεμένη γύρω από το χέρι και θα επιχειρήσουμε κάτι διαφορετικό και πιο προσωπικό.


Θα χρειαστούμε:
1 άσπρη κλωστή
1 κόκκινη κλωστή
1 καρφίτσα 
1 ψαλίδι


Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι κλωστής και πιάνοντας τις άκρες του, το τυλίγουμε στη μέση και έπειτα ξανά και ξανά στη μέση, μέχρι να έχουμε μια παχιά δεσμίδα κλωστών, η οποία πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 ½ φορές ίση με τη διάμετρο του καρπού μας (ο περιορισμός μας αυτός μπορεί να γίνει ο αρχικός μας μπούσουλας, για να δούμε πόσο μεγάλο κομμάτι κλωστής θα κόψουμε, π.χ 5 φορές την απόσταση αυτήν)















Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο άλλες 3 δεσμίδες κλωστής, ώστε να έχουμε 2 κόκκινες και 2 άσπρες. Στη συνέχεια περνάμε την καρφίτσα μέσα από τη θηλιά που σχηματίζουν οι κλωστές και τις στερεώνουμε σε ένα κομμάτι υφάσματος (ρούχο, μαξιλάρι ή ό,τι άλλο), όπως φαίνεται στην εικόνα.



Ξεκινάμε να πλέκουμε τις κλωστές μεταξύ τους. Περνάμε την τελευταία δεξιά πάνω από την προτελευταία δεξιά και την τελευταία αριστερά κάνω από την προτελευταία αριστερά και πάνω από την επόμενή της. Επαναλαμβάνουμε ως το τέλος.



Στην αρχή θα σας φανεί χαλαρό αλλά μην απογοητεύεστε. Σε μερικές σειρές θα μορφοποιηθεί και τραβώντας απαλά, θα έχετε την επιθυμητή όψη.



Τελειώνοντας κάνουμε έναν κόμπο. Σχηματίζουμε μια θηλιά στο δάχτυλό μας, περνάμε μέσα της την άκρη της κλωστής και τραβάμε.







Με ένα κομμάτι κλωστής κάνουμε έναν άλλο κόμπο και στο άλλο άκρο του βραχιολιού, ενώ αυτό είναι στερεωμένο στο ύφασμα. Για μεγαλύτερη σταθερότητα κάνουμε 2 - 3 διαδοχικούς κόμπους, τον έναν πάνω στον άλλον. Κατόπιν, κόβουμε ομοιόμορφα τις άκρες με το ψαλίδι.
















Στο σημείο αυτό έχουμε τελειώσει το βασικό βραχιολάκι. Μπορούμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα και να το διακοσμήσουμε με γυάλινες ή μεταλλικές χάντρες, μονογράμματα, ματάκια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας.
 













Ελπίζω να σας άρεσε ο διαφορετικός Μάρτης μου και να επιχειρήσετε σύντομα να φτιάξετε το δικό σας ξεχωριστό Μάρτη. Περιμένω με χαρά τα αποτελέσματα στο mail μου: annapapng@gmail.com. Καλή σας επιτυχία!

                                                       γράφει η Άννα, Νομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου