Navigation

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Εντυπωσιακά νύχια με την τεχνική marble


 Πολλές φορές το πινελάκι των βερνικιών νυχιών αποδεικνύεται ανεπαρκές για να  σχεδιάσουμε λεπτομερή σχέδια.Ένας σχετικά εύκολος τρόπος για να παίξουμε με το χρώμα  στα νύχια μας είναι η τεχνική marble.
 Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
1 πλαστικό ποτήρι γεμάτο νερό
Βερνίκια νυχιών στα χρώματα της αρεσκείας μας
1 οδοντογλυφίδα











 Ξεκινώντας, με το πινέλο του βερνικιού νυχιών αφήνουμε να πέσει στο νερό μία σταγόνα  Χρώμα.Αυτό γρήγορα θα απλώσει. 
  

 Στη μέση περίπου της κηλίδας που σχηματίστηκε αφήνουμε να πέσει άλλη μια σταγόνα  διαφορετικού χρώματος. Την αφήνουμε να απλώσει και επαναλαμβάνουμε 1 με 2 φορές  ανάλογα το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.
 Με αυτόν τον τρόπο έχουμε δημιουργήσει πολλούς ομόκεντρους κύκλους.Στο σημείο αυτό με  την οδοντογλυφίδα αγγίζουμε απαλά την επιφάνεια με το χρώμα και τραβώντας από έξω  προς τα μέσα ενώνουμε τα χρώματα.Προσοχή:Τη διαδικασία αυτήν την εκτελούμε μόνο απ’ τη μια πλευρά της κηλίδας!

 Προσοχή:Φροντίστε τα βερνίκια νυχιών που θα χρησιμοποιήσετε να μην είναι πηχτά, γιατί σε  αυτήν την περίπτωση δεν θα απλώσουν στο νερό.


 Στην εικόνα, ξεκινώντας απ’ το φουξ χρώμα έσυρα την οδοντογλυφίδα προς το κέντρο των κύκλων. Ανάλογα την κλίση που δίνουμε στις κάθετες γραμμές, δημιουργούμε και σχέδια. Εδώ  επιχείρησα να σχηματίσω κάτι σαν πέταλα λουλουδιών. Μην απογοητεύεστε αν το αποτέλεσμα δεν μοιάζει ακριβώς με κάτι. Ακόμη και ένα αφηρημένο μπέρδεμα χρωμάτων μπορεί να αναδειχθεί με αυτήν την τεχνική.




Στη συνέχεια επιλέγουμε το τμήμα του σχεδίου που θέλουμε να αποτυπωθεί στο νύχι μας και το τοποθετούμε πάνω απ’ το ακριβές σημείο,χωρίς να ακουμπάμε το νερό.Μόλις βεβαιωθούμε για το σημείο, βουτάμε το νύχι μας στο νερό κάθετα προς το σχέδιο, προσέχοντας μην το ακουμπήσουμε στα τοιχώματα του ποτηριού.



 Mε την οδοντογλυφίδα απομακρύνουμε το υπόλοιπο του χρώματος γύρω από το δάχτυλό μας. (  Όμοια απομακρύνουμε απ’ το νερό το χρώμα σε περίπτωση που έχουμε κάνει λάθος και θέλουμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία.)



Βγάζοντας το δάχτυλό μας απ’ το νερό θα έχει καλυφθεί με χρώμα το νύχι μας αλλά και η γύρω περιοχή, την οποία καθαρίζουμε με ένα κομμάτι βαμβάκι με ασετόν.Για να αποφύγουμε αυτή την διαδικασία μπορούμε να καλύψουμε εξ αρχής την περιοχή γύρω απ’ το νύχι με σελλοτέιπ.Δεν ακουμπάμε το νύχι μας μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει στεγνώσει.









 Κατ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να βάψουμε όλα τα νύχια μας ή και ορισμένα,συνδυάζοντάς τα με μονόχρωμο ή γαλλικό.Για να δώσετε περισσότερη λάμψη στα marble νύχια προσθέστε  στρας.

 Ελπίζω ότι οι οδηγίες μου είναι κατατοπιστικές και θα σας δώσουν έμπνευση  πολλές δικές σας  παραλλαγές.Περιμένω με χαρά να επιχειρήσετε το δικό σας marble μανικιούρ και να στείλετε  στο mail μου annapapng@gmail.com το αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία!

Παραθέτω την δική μου εκδοχή με 1 νύχι marble, γαλλικό και στρας.


                                              γράφει η Άννα,Νομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου