Navigation

Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

«Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόοουνς

Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον έπεσε η αυλαία της θεατρικής παράστασης «Πέτρες στις τσέπες του» . Μια ταξική μαύρη κωμωδία της Μαρί Τζόουνς με πρωταγωνιστές τους Μάκη Παπαδημητρίου και Γιώργο Χρυσοστόμου, οι οποίοι χαρίζουν απλόχερα δόσεις γέλιου στο κοινό. Μια ιδιαίτερη παράσταση από το πρώτο λεπτό που βρίσκονται επί σκηνής οι ηθοποιοί, αφού κάνουν μια προθέρμανση παίζοντας μπάσκετ με βασιλιά των σουτ το Μάκη Παπαδημητρίου. Το σκηνικό είναι αρκετά απλό, σε άσπρο χρώμα και θυμίζει παιδικό σκίτσο.
Ο Μάκης και ο Γιώργος υποδύονται δυο Βορειοιρλανδούς κομπάρσους που προσπαθούν να αναδειχθούν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Ο ένας επιθυμεί να γίνει πρωταγωνιστής και να ξεφύγει από τη μοίρα όλων των συντοπιτών του, ενώ ο δεύτερος ονειρεύεται το σενάριό του να γίνει ταινία. Μέσα από ένα κυνήγι επιθυμιών προβάλλεται ο κίβδηλος και καπιταλιστικός κόσμος της Αμερικής και των φώτων του Hollywood σε αντίθεση με τη βουκολική ιρλανδική ύπαιθρο και τον πόθο των νέων αρχικά να γίνουν κομπάρσοι σε αμερικανικές παραγωγές και στη συνέχεια να φύγουν στην Αμερική για πάντα. Οι δυο ηθοποιοί υποδύονται όχι μόνο τους δυο κομπάρσους που πρωταγωνιστούν στο συγκεκριμένο κείμενο  αλλά και το σκηνοθέτη της ταινίας, τους βοηθούς παραγωγής, την πρωταγωνίστρια της ταινίας, το φύλακα και αρκετούς ντόπιους συναδέρφους και συγγενείς, κομπάρσους στην ιστορία της παράστασης. Με όπλα τον αυτοσχεδιασμό, τη θεατρικότητα, τη δραματικότητα, την κινησιολογία, το χιούμορ, το ταλέντο, τη χημεία των δυο τους και τις αλλαγές στη χροιά των φωνών τους ξετυλίγονται με επιτυχία όλοι οι χαρακτήρες περνώντας άλλοτε αισιόδοξα και άλλοτε ρεαλιστικά και επίκαιρα μηνύματα για το αν ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει τους στόχους του ανεξάρτητα από τις καταβολές του ή αν όλοι οι άνθρωποι ακολουθούμε μια προδιαγεγραμμένη πορεία και κανείς δεν μπορεί να παρεκκλίνει .
Είναι μια παράσταση με σύγχρονη ματιά και αρκετά έντεχνα επιχειρεί να αναπαραστήσει την προσπάθεια του ανθρώπου να ακολουθήσει το πάθος του, την ανάγκη του να ξεφύγει από τα πλαίσια της κοινωνικής του τάξης, την αποτυχία του και το θάρρος να συνεχίσει όσο ουτοπική και αν φαντάζει η απόφασή του.

Σενάριο: Μαρί Τζόουνς
Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου
Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου
Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού

                                                             γράφει η Νικολέττα, Φιλόλογος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου